Blokhus - Løkken

Strategisk-fysisk udviklingsplan

Blokhus og Løkken skal arbejde sammen om at udvikle nye oplevelser, øge kvaliteten og tiltrække flere turister og investorer. Som de første af en række stærke feriesteder langs Vestkysten er de populære kystbyer klar med en fælles udviklingsplan. Og dermed er kursen sat for et samarbejde, der skal gøre byerne til én sammenhængende destination.

Med brede sandstrande, brusende bølger, klitlandskabet og de traditionsrige bymiljøer tiltrækker Blokhus og Løkken hvert år mange besøgende. Og siden de første feriegæster indtog Vestkysten for mere end 150 år siden, har de to kystbyer været blandt Danmarks foretrukne feriesteder. Blokhus og Løkken ligger i blot 13 kilometers afstand fra hinanden, de er udpeget som to af Vestkystens særlige feriesteder, og begge er inde i en god udvikling. Senest har bymidterne fået et kvalitetsløft, og nye hoteller og oplevelser er kommet til.

Flere investeringer til området

Med udviklingsplanen i hånden er det nemmere at udleve ambitionen om at trække flere investeringer til Blokhus og Løkken. Dermed kan vi skabe en endnu bredere palette af oplevelser for turisterne og styrke grundlaget for lokale arbejdspladser og levende lokalsamfund året rundt.

Borgmester Mogens Christen Gade, Jammerbugt Kommune.

Blokhus og Løkken skal bindes bedre sammen
Nu ligger en såkaldt strategisk-fysisk udviklingsplan klar som første skridt på vejen mod at udvikle de to tidligere konkurrenter til én sammenhængende destination.

Det er første gang, der laves en samlet planlægning af Blokhus og Løkken – og på tværs af kommunegrænsen. Alliancen skal styrke og skabe opmærksomhed om området og bane vejen for flere investeringer og lokale arbejdspladser. Så turismen bliver løftestang for lokal udvikling og bæredygtige lokalsamfund.

Den færdige udviklingsplan friholder naturen og koncentrerer udviklingen i og omkring Blokhus, Løkken og Fårup, hvor der i forvejen findes et stort udbud af oplevelser og overnatningstilbud. Og ved at bygge videre på de kvaliteter, der allerede er, skal flere oplevelser, nye former for overnatning, styrkede forbindelser og bedre byrum løfte hele den samlede destination.

Det giver god mening at arbejde sammen med vores kollegaer i Jammerbugt Kommune om at udvikle Blokhus og Løkken og skabe synergi på tværs af kommunegrænsen. På den måde kan vi skabe synergi, få gavn af hinandens kompetencer og bruge det lokale engagement som afsæt for en fælles udvikling. Til gavn for borgere og turister i begge kommuner.

Anna Oosterhof, turismeudviklingschef i Hjørring Kommune.

Den strategisk-fysisk udviklingsplan for Blokhus og Løkken er blevet til i et samarbejde med Partnerskab for Vestkystturisme og Dansk Kyst og Naturturisme og med støtte fra Realdania. BARK Rådgivning, JAJA Architects og Lars Bernhard Jørgensen har rådgivet projektet. Læs mere og hent planen på www.turismeudviklinghjoerring.dk

Når vi er fælles om turismesamarbejdet, står vi stærkere. Arbejdet med udviklingsplanen har øget samarbejdet på tværs af Blokhus og Løkken, både på lokalt og kommunalt niveau, og det har løftet vores eget blik på alle de mange kvaliteter, de to byer har at byde på. Det er et godt afsæt at bygge videre på.

Borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune.

 

Turismeudvikling Hjørring, 5. december 2019