Blokhus-Løkken destinationsudviklingsprojekt

Inspirationstur Rømø Dragefestival

I forbindelse med Blokhus-Løkken Wind Festival var arbejdsgruppen på Rømø til Danmarks største dragefestival, for at samle inspiration til næste års Blokhus-Løkken Wind Festival. Hovedformålet med turen var at netværke med drageentusiaster, og udbrede kendskabet til Blokhus-Løkken Wind Festival. Inspirationsturen var en succes med 18 nye kontakter der kan være med at udbygge Blokhus-Løkken Wind Festival i de kommende år.

Rømø var fyldt med tilrejsende uden for den traditionelle højsæson, Visit Rømø & Tønder skønner at 50.000 hvert år besøger Rømø Dragefestival.

Arbejdsgruppen ser lignende muligheder for Blokhus-Løkken Wind Festival.

Inspirationsturen gav øget indblik i drageverdenen og hvilke markeder Blokhus-Løkken Wind Festival skal fokusere sine ressourcer på. Der var drageflyvere fra Tyskland, Frankring, Østrig og Holland, med den største koncentration af drageflyvere fra Hamborg området.  Blokhus-Løkken Wind Festival vil fremover arbejde imod målrettet markedsføring til Hamborg området, og skabe gode relationer med dragemiljøet i Nordtyskland. Håbet er at flere udenlandske drageflyvere vil være med til at internationalisere og professionelt løfte Blokhus-Løkken Wind Festival i de kommende år.

Inspirationsturen gav også et indblik ind i den store passion der er for Rømø Dragefestival. Den fantastiske stemning har givet arbejdsgruppen blod på tanden til at prøve at skabe lignende passion blandt drageflyvere for Blokhus-Løkken Wind Festival. Rømø Dragefestival tiltrak også mange kitesurfere fra Tyskland, arbejdsgruppen vil undersøge om samme muligheder findes i Blokhus-Løkken.

Turen var meget informativ, med masser af inspiration til nye initiativer der kan bruges i Blokhus-Løkken, nye kontakter, samt et meget dybere kendskab til drageverdenen og andre dragefestivaller, som f.eks Kristiansand Dragefestival og Vliegerfeest Emmen. Arbejdsgruppen overvejer flere inspirationsture i fremtiden, for at holde sig opdateret.

Nedenunder kan ses billeder fra arbejdsgruppens tur til Rømø Dragefestival.

Turismeudvikling Hjørring, 17. september 2018