MTB-Netværk

MTB Netværksmøde i Landal Seawest

Tirsdag den 25. september var der inviteret til møde for MTB (mountainbike) netværket i Landal Seawest i Nørre Nebel. Formålet med netværket er at fremme MTB og cykelturisme på Vestkysten ved at samle aktører inden for området, som f.eks naturstyrelsen, kommuner, MTB-produktudbydere og DGI.

Turismeudvikling Hjørring var med til mødet, fordi cykelturisme er set som et område med et stort potentiale for Hjørring Kommune. Du kan læse mere omkring netværket her.

Program Landal Seawest

Inspirationsoplæg fra Tweed Valley/7Stanes – Ed Shoote

OnTrail Projektet – Christoffer Riis Svendsen

Landal Seawest og naturen som turismeprodukt – Kent Lodborg

Projektet Danske Turismekompetencer – Alice Bank Danielsen

Frivillig MTB-tur ved Blåbjerg Plantage – Anders Kristensen og Carsten Jensen

I Denmark er MTB-spor for det meste bygget af lokale frivillige MTB-entusiaster, der får lov til at bygge af private grundejere. 7Stanes er et tiltag i Skotland der koordinere otte MTB-spor i det sydlige Skotland. 7Stanes er placeret i landdistrikter og har været med til at bringe nyt liv til de fjerntliggende områder. Ed Shooter gav eksempler på hvordan et af områderne i 7Stanes, Innerleithen, nu har Skotlands mest udlejet hovedgade og at MTB årligt tiltrækker 450.000 besøgende til Skotland, med en økonomisk værdi for landet på 3 mio. dkr. Ed Shoote fortalte om hvordan de havde formået at forene MTB i det sydlige Skotland og hvad han ser som fremtidige trends inden for cykelturismen.

Ed Shoote fra 7Stanes i Skotland på Landal Seawest

Ed Shoote fra 7Stanes i Skotland

Efterfølgende var der et oplæg fra Christoffer Riis Svendsen som arbejder på OnTrail projektet. Christoffer tager rundt i landet, hvor han gradere MTB-spors sværhedsgrader og rådgiver i skiltning af ruterne. Formålet med projektet er at gøre danske spor mere sikker for brugerne, og forme en standard for hele landet. OnTrail holder også oversigt over alle officielle danske spor. Du kan se alle de officielle spor her.

OnTrail officielle danske spor

OnTrail officielle danske spor

Sidste MTB-indslag var Kent Lodborg, sales & marketing manager for Landal GreenParks. Som del af deres koncept prøver Landal på at gøre nytte af naturen omkring dem, og det inkludere også MTB-spor. Kent snakkede om hvordan Landal GreenParks gerne vil skabe relationer med hobby sporbyggere og lokale MTB-klubber, for at lave projekter sammen. Imellem indslagene var der afsat tid til at netværke.

Netværksmødet var inspirerende. Ed Shoote fortalte om hvordan et forenet MTB-miljø kan se ud, og OnTrail viste at der er initiativer i Danmark der arbejder på at forene sporten og de fysiske spor.

Turismeudvikling Hjørring, 25. september, 2018